Illatos s?t?t?kkr?mleves - "?szi csemeg?k: leves"
sponsored links
Az ITT eml?tett p?ly?zatra az al?bbi leves receptet k?ldtem. Hasonl?t m?r kor?bban is f?ztem, azt IDE kattintva tal?lj?tok. Az?rt megosztom ezt az ?jabbat is.
Ha szeretitek a cs?p?s, k?l?nleges ?zeket, akkor mindenk?ppen pr?b?lj?tok ki a chili ?s gy?mb?r p?ros?t. Egy?tt valami fenomen?lis! Az?ta m?r m?st is ?zes?tettem ?gy, ?s nem tudok betelni vele. :) Pedig az?rt l?thatj?tok, hogy ?ltal?ban az egyszer?bb, minden konyh?ban fellelhet? f?szerez?st haszn?lom. B?r manaps?g m?r ez sem annyira k?l?nleges, de az?rt nem biztos, hogy mindenki haszn?lja.
Elk?sz?t?se
A t?k?t ?s a r?p?t megh?mozzuk ?s felkock?zzuk. Kev?s olajon v?r?s hagym?t dinsztel?nk, majd hozz?keverj?k a t?k?t ?s a r?p?t. P?r perc alatt ?tforgatjuk ?s beletessz?k a felapr?zott fokhagym?t. Miut?n a fokhagyma illat?t ?rezz?k (f?l-1 perc), felengedj?k v?zzel. Miut?n felforrt, s?val, borssal, ?r?lt gy?mb?rrel ?s dar?lt chilivel ?zes?tj?k. Ha minden megpuhult, botmixerrel kr?mes ?llag?ra turmixoljuk. Tejsz?nt adunk hozz? ?s p?r perc alatt k?szre forraljuk.
Hozz?val?k:
250 g s?t?t?k (tiszt?tott s?ly)
1 kisebb r?pa (60 g) (tiszt?tott s?ly)
1 k?zepes v?r?s hagyma (55 g)
2 gerezd fokhagyma (7 g)
3 ek. olaj
700-800 ml v?z
1 dl tejsz?n
1-2 kk. s?
csipetnyi bors
1/2 kk. chili
1/2 kk. gy?mb?r